Nieuws

Update: ”Water Treatment Plant TATA Steel”

29-01-2018

Update: ”Water Treatment Plant TATA Steel”

De Kok Staalbouw is begonnen met het monteren van de staalconstructie van de Water Treatment Plant voor het WP400 project te Tata Steel in IJmuiden.

Hier wordt 160 ton staal geleverd en gemonteerd voor de nieuwe gietmachine.

Aansluitend worden de dakplaten, comflor vloeren & trappen, leuningen en kooiladders gemonteerd door De Kok Staalbouw.

 

Verbindingsbrug WKZ-PMC

Tussen het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het nieuwe Prinses Maxima Centrum heeft De Kok Staalbouw een unieke verbindingsbrug mogen maken. De brug wordt gebruikt om patiƫnten van het ene naar het andere ziekenhuis te brengen.

I.v.m. het kruisen van een bestaande brug en trambaan was dit een logistiek uitdagende locatie. Deze kleurrijke brug heeft een lengte van 160 meter en staat op 7 meter hoogte. De brug is volledig voorzien van gekleurd glas, wat het project extra uitdagend maakte.

Distributiecentrum Hollister Oud-Gastel

Vanwege de groei heeft Hollister besloten om een nieuwer en groter distributiecentrum te plaatsen op de Borchwerf II in Oud-Gastel. Zij ontwikkelen en fabriceren medische hulpmiddelen en diensten over de gehele wereld.

Het nieuwe distributiecentrum van Hollister heeft een omvang van ruim 30.000 m2. De mezzanine bedraagt 3.560 m2 en de kantoorruimte 1.080 m2.

De Kok Staalbouw heeft de complete bovenbouw gerealiseerd.

Gerechtsgebouw Breda

Het gerechtsgebouw vormt het centrale punt in alle ontwikkelingen ten westen van het NS-station Breda. Het is een aansprekend, eigentijds gebouw voor drie afzonderlijke organisaties.

De totale oppervlakte van het gerechtsgebouw bedraagt 35.000. De Kok Staalbouw heeft tussen verdiepingen 3,4 & 7,8 de spanten geplaatst.

Evenementenhal Breepark Breda

De nieuwe evenementenhal in Breepark Breda heeft een volledig vrije overspanning van 70 meter en is hierdoor geschikt voor zeer uiteenlopende evenementen. Beurzen, evenementen en sportwedstrijden zijn voorbeelden hiervan.

De hal is 20 meter hoog en heeft een oppervlakte van 8.500 m2. Verder staat er geen enkele pilaar in de hal en kunnen er maximaal 13.000 bezoekers in.

Skipiste Aspen

Skipiste Aspen is een nieuwe indoor skipiste in Wilrijk. Waar voorheen de oude borstelbaan lag heeft De Kok Staalbouw nu een nieuwe indoorbaan gebouwd.

Deze constructie is 250 meter lang en 50 meter breed en voorziet de nodige ruimte voor elk aspect van de sneeuwsport. In het middelste deel bedraagt de vrije hoogte 15 meter.

De Kok Staalbouw heeft in een tijdsbestek van slechts 9 maanden de volledige staalconstructie inclusief dak- en wandbeplating gerealiseerd voor dit project.

Skipiste Aspen gereed voor sneeuwproductie

De Kok Staalbouw heeft de Milestone van 1 september gehaald, waarbij de Skipiste volledig wind en waterdicht moest zijn voor de start van de sneeuwproductie.
Binnen 6 maanden heeft De Kok Staalbouw de volledig bouw van de Skipiste gerealiseerd.
De komende drie maanden zal het sneeuw geproduceerd worden in de Skipiste waardoor er vanaf 1 december geskied kan worden.
Bekijk onderstaande film om een goede impressie te krijgen van dit schitterende project.

Verbindingsbrug WKZ – PMC te Utrecht

De Kok Staalbouw heeft opdracht voor het leveren van de verbindingsbrug tussen het bestaande Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het nieuwe Princes Maxima Centrum in Utrecht. De brug heeft een totale lengte van 155 meter met een hoogte van bijna 5 meter. Vanwege de variƫrende breedte en de kleurrijke gevelbekleding zal het een eyecatcher van de regio worden.
De brug zal in prefab-brugdelen van maximaal 50 meter gemonteerd worden, compleet met dak- & gevelbekleding en installaties reeds voorgemonteerd. Vanwege onze jarenlange ervaringen van het bouwen met prefab-brugdelen, kunnen wij door onze korte montage tijd het overlast voor beide ziekenhuizen tot een minimum beperken.
De brug zal na verwachting eind 2017 opgeleverd worden.

Open Wervendag Skipiste Aspen

Zondag 7 mei was het de eerste open wervendag van Skipiste Aspen te Wilrijk, Antwerpen. Het eerste deel van de staalconstructie is reeds gemonteerd waardoor al goed te zien is hoe groot de skipiste wordt. Er zal de komende weken gestaag verder worden gemonteerd zodat de eerste sportievelingen nog dit jaar gebruik kunnen maken van de skipiste.
Bekijk de onderstaande beelden om een impressie te krijgen van dit mooie project.