De Kok Staal bouwt twee portaalkranen

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever ontwerpen, construeren en installeren we hef- en transportsystemen. Speciale eisen aan een vorm en maat of een extreem hefvermogen met een grote overspanning zijn geen probleem. Ook hier geldt de sterke combinatie met onze industriebouw. Onze engineers kunnen alle componenten perfect op elkaar afstemmen.

Verheffende staaltjes zijn de twee portaalkranen voor de Royal Schelde-scheepswerf in Vlissingen-Oost. Deze portaalkranen hebben een hijshoogte van 65 meter met elk een hijsvermogen van 250 ton. Elk lierwerk is voorzien van een hulplier met een hefvermogen van 20 ton. Verder hebben we voor een spoorwegproject in Zuid-Afrika een serie zelfrijdende portaalkranen en hijsportalen vervaardigd voor de fabricage van lange spoorstaven. We hebben portaalkranen voor diverse staalhandelaren ontwikkeld, waaronder O.D.S. in Moerdijk en Corus in Zwijndrecht. En ook aan betonfabrieken in Dresden, Son en Amsterdam hebben we diverse portaalkranen geleverd.

In opdracht van Damen Shipyards in Vlissingen-Oost hebben we 2 bovenloopkranen gemaakt met een overspanning van circa 45 meter en een hijsvermogen van elk 2 x 75 ton. En tenslotte hebben we voor diverse aannemers zelfrijdende hijsportalen ontwikkeld, onder andere voor projecten als de boortunnel bij het “Groene Hart”, de HSL-lijn en het Deurganckdok in België.

Bekijk alle voorbeelden van hijs- en poortaalkranen