Project:

Verbindingsbrug Wilhelmina Kinderziekenhuis en Prinses Máxima Centrum

Projectomschrijving

In opdracht van Visser en Smit Bouw heeft De Kok Staalbouw een overdekte brug opgeleverd, die het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) met elkaar in verbinding brengt.

De brug vormt ook een symbolische verbinding tussen de kennis en kunde van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum. De verbindingsbrug zal de samenwerking tussen de twee organisaties versterken.

De brug is op 7 meter hoogte vanaf straatniveau gerealiseerd en kenmerkt zich door zijn kleurrijke uiterlijk. De verbindingsbrug heeft een lengte van 160 meter en een hoogte van bijna 5 meter. Storende elementen, zoals installaties, zijn in de staalconstructies weggewerkt. De verbindingsbrug door een minimaal aantal slanke pijlers ondersteund.

De brug werd in prefab-brugdelen van maximaal 50 meter gemonteerd, compleet met dak- & gevelbekleding, waarbij de installaties al waren voorgemonteerd. Dankzij onze jarenlange ervaring met prefab-brugdelen, kon met een korte montageperiode de overlast voor beide ziekenhuizen tot een minimum worden beperkt.

Opdrachtgever

Visser en Smit Bouw

Locatie

Utrecht, Nederland

Oplevering

2018