Project­management

Engineering

Productie

Conservering

Montage

Project­management

Gedegen projectmanagement vormt een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering van de Kok Staalbouw. Het projectmanagement binnen de Kok Staalbouw zorgt ervoor dat het volledige project, vanaf de gunning tot aan de oplevering, efficiënt uitgevoerd wordt.

Het betreft de dagelijkse leiding over een of meer grote constructieprojecten en bijbehorende projectteam(s), van engineering tot montage. Centraal staat daarbij het leveren van de hoogste kwaliteit en maximale klanttevredenheid. Projectmanagement betekent van A tot Z weten wat er speelt, het team en stakeholders motiveren om zo tot het beste resultaat te komen. Tegelijkertijd houdt ons projectmanagement rekening met alle invloedsfactoren en weet direct in te spelen op de impact van eventuele wijzigingen.

Engineering

Onze ontwerp- en engineeringafdeling beschikt over moderne reken- en tekensoftware. Ontwerpers kijken met zowel een technisch als economisch oog naar de diverse opdrachten.

Door ons brede leveringspakket hebben onze constructeurs en tekenaars een uitgebreide kennis van diverse constructies, hallenbouw, industriële bouw, kranenbouw, on- en offshore en betonconstructies.

We hechten veel waarde en besteden veel aandacht aan een goede afstemming tussen de wensen van onze opdrachtgevers en de kennis van onze engineers.

Samenwerken begint met een heldere en duidelijke communicatie tussen alle betrokken partijen. Daar blijft het natuurlijk niet bij. Vandaag de dag moeten niet alleen de mensen, maar ook de tekenprogramma’s met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van geavanceerde tekensoftware zoals Revit en Navisworks kunnen we met onze opdrachtgevers en leveranciers alle verschillende projectonderdelen op elkaar afstemmen. De kans op faalkosten wordt hierdoor nagenoeg uitgesloten.

Na de constructieberekeningen wordt met een 3D-solid modelling tekenprogramma de complete staalconstructie gemodelleerd. De productierelevante informatie wordt vanuit het tekensysteem via de werkvoorbereiding naar de C.N.C.-gestuurde productiemachines doorgestuurd.

Productie

De Kok Staalbouw maakt gebruik van een uitermate streng kwaliteitscontrolesysteem en werkt voortdurend aan de verbetering van de productieprocessen.

Als toonaangevend, nationaal en internationaal opererend bedrijf, kenmerkt De Kok Staalbouw zich door het gebruik van uiterst moderne productiemiddelen en ontwerpt, produceert en monteert zo staalconstructies van de meest uiteenlopende aard.

De Kok Staalbouw beschikt over een productiefaciliteit van 26.000 m² met de modernste geautomatiseerde machine en een hijscapaciteit van 70 ton. Hierdoor zijn we in staat zware constructies met grote afmetingen te vervaardigen.

De Kok Staalbouw houdt zich bezig met het realiseren van projecten in utiliteitsbouw, fabrieksgebouwen, on- en offshoreprojecten, waterbouwkundige werken en kranenbouw. Kwaliteit en service zijn daarbij van vitaal belang en een strenge vereiste. Wij zijn in het bezit van het kwaliteitscertificaat volgens NEN-ISO 9001, ISO 3834-2, ISO 14001, ISO 45001, EN1090-1 en 2 exc. 4 (CE-markering) en het V.C.A.P. veiligheidscertificaat.

Con­servering

Alle staalconstructies worden in eigen huis geconserveerd. De Kok Staalbouw is volledig uitgerust om machinaal of handmatig gestraalde materialen te voorzien van elk gewenst verfsysteem.

We beschikken hiervoor over een straalmachine met een doorlaat van 3 x 1,5 meter, een handstraalcabine van 30 x 6 x 6 meter en twee conserveringshallen met een oppervlakte van circa 5000 m².

Montage

Nadat staalconstructies in eigen huis zijn geconserveerd, worden de constructies door onze eigen gespecialiseerde teams op de bouwplaats gemonteerd.

Montage staat altijd onder leiding van ervaren uitvoerders die op de bouwplaats aanwezig zijn. De Kok Staalbouw heeft jaren ervaring in de installatie en montage en maakt gebruik van uiterst vakbekwame monteurs. Onze montageploegen verzorgen de montage van prefab-betonelementen, vloeren, trappen, dak- en gevelbekleding.

We zijn er trots op dat De Kok Staalbouw dankzij efficiënt projectmanagement, de montageplanning altijd weet te behalen. De Kok Staalbouw onderscheidt zich in de markt door een perfecte combinatie van deze USP’s en een totale ontzorging van de klant.