De Kok en circulariteit

“De huidige klimaatverandering is misschien wel een van de meest overtuigende argumenten om verstandig te investeren in doordachte ontwerp- en productie processen, de juiste materialen en vakmanschap.
En dat, gekoppeld aan onze missie om zoveel mogelijk producten en materialen te hergebruiken en recycleren, drijft al generaties onze inzet voor circulair bouwen met staal!”

Circulair bouwen met staal, doet De Kok Staalbouw al generaties. Al sinds het begin van de 20e eeuw hergebruikt De Kok Staalbouw door haar gefabriceerde staalconstructies. Dit is begonnen met onze circulaire kranenbouw. De bedrijfsvoering van De Kok Staalbouw is gericht op het demonteren, herstellen en/of her fabriceren van hef- en transportsystemen, dit in sterke combinatie met onze industriebouw!

De stalen constructies die volledig in-house worden ontworpen kunnen na demontage en functionele aanpassingen geheel opnieuw worden benut. Hiermee weet De Kok Staalbouw verlenging van de ‘product life cycle’ van iedere constructie te realiseren.

De Kok Staalbouw beschikt over de EN 1090-1-2-certificering, waardoor wij tot en met uitvoeringsklasse 4 kunnen werken. Ook maakt deze certificering tracering van onze materialen mogelijk. Dit zorgt ervoor dat we nog accurater gerecycled materiaal kunnen toepassen in onze bedrijfsprocessen.

Het gehele bedrijfsproces van De Kok Staalbouw is op de minimalisering van onze ecologische voetafdruk afgestemd; van het hergebruiken en/of recycleren van materialen tot en met de verwerking van onze restproducten. Naast de EN 1090-1-2-certificering, toont ook ons ISO:14001 certificaat aan dat De Kok Staalbouw op het gebied van milieu aan de hoogste eisen voldoet.